Diabetesliiton järjestö- ja liittopäivät 27.4-28.4.2019

Yhdistyksen hallituksesta oli paikalla edustamassa puheenjohtaja Pinja Peltola ja varapuheenjohtaja Saku Ruohonen.

Tämän kertaiset järjestö- ja liittopäivät vietettiin aurinkoisessa Hämeenlinnan Aulangossa. Paikalle oli saapunut ympäri Suomea kattava määrä edustajia paikallisyhdistyksistä.

Ensimmäisen päivän aikana keskityttiin erilaisten luontojen avulla mm. miten tukea perheitä, joilla on diabetesta sairastava lapsi, miten järjestötoiminta on muuttunut vuosien varrella ja millaisia haasteita (ja myös ratkaisuja) järjestöillä on tulevaisuudessa.

Päivän mittaan tutustuimme toisten yhdistysten aktiiveihin ja verkostoiduimme. Nämä hetket ovat erityisen tärkeitä yhdistystoiminnan kehittämisessä ja uusien toimintatapojen, ideoiden synnyttämisessä.

Ilta päättyi illalliseen, jonka yhteydessä palkittiin henkilökohtaisilla- ja yhdistys palkinnoilla ansioituneita aktiiveja.

Sunnuntai päivä avautui hieman viileämpänä, mutta todella kauniisti paistavalla auringoisella sinitaivaalla. Päivän ohjelma oli käydä läpi sääntömääräinen liiton kokous. Liiton puheenjohtaja Tommi Vasankari avasi kokouksen ja johdatti jäsenistön päivän antiin.

Kokouksessa ei ollut kummallisempaa ihmetystä – vuosi 2018 oli taloudellisesti negatiivinen, joka suurelta osin johtui diabeteskeskuksen kiinteistön myynnistä. Vuodesta 2019 odotetaan tulevan haastava, mutta maltillisen positiivisella asenteella kuitenkin hyvä.

Liiton hallitukseen saatiin mainiosti uutta ja nuorta verta, kun Milla Friman valittiin vaalivaliokunnan ehdotuksen ulkopuolelta niukalla äänivoitolla mukaan. Isot onnittelut Millalle!

Milla Friman

Myös vaalivaliokuntaan saatiin nuorennusleikkausta, kun puheenjohtajaksi valittiin Joensuun diabetesyhdistyksen puheenjohtaja – 26 vuotias Cia Päivänurmi. Onnittelut myös hänelle!

Yhdistyksemme tarvitsee tulevaisuudessa paljon lisää vapaaehtoisia, aktiivisia ja innostuneita ihmisiä mukaan toimintaan. Ihmisiä, joilla on rohkeita ideoita, luovia ratkaisuja, ennakkoluulotonta otetta asioihin – Oletko se juuri sinä? Ota rohkeasti hallitukseen yhteyttä – ideoidaan tapahtumia, toimintaa – tulevaisuutta!


Keväisin terveisin,

Saku Ruohonen
varapuheenjohtaja